Deze verbouwing wordt gerealiseerd vanaf oktober 2018. De woning is gelegen in het centrum van Utrecht, tegenover het Catharijne Convent en heeft een opmerkelijke plattegrond: vier woonlagen van slechts 5,5 x 5,5 meter met een vrijwel gesloten achtergevel. De verbouwing is erop gericht om -naast het volledig moderniseren van de woning- het daglicht zo optimaal mogelijk te benutten en de woning ruimtelijker te maken.
Op dit moment wordt de woning opgesplitst door een wand van voor- naar achtergevel; dit komt de lichtinval niet ten goede. In het ontwerp wordt de oorspronkelijke tweedeling opgeheven en wordt juist aan de achterzijde van de woning een wand gemaakt waarachter de trap, toilet, garderobe en kastruimte schuilgaat. Zo ontstaat een rustiger en ruimer beeld. 

Projectteam:
Tjalling Homans