De verbouwing van dit appartement in de Rivierenbuurt in Amsterdam wordt opgeleverd rond maart 2019. Na vele jaren van studentenbewoning was het appartement volledig uitgewoond. Het bestond uit vele kamertjes, maar de nieuwe bewoonster wilde graag een licht en ruim appartement.

De slechte staat van het appartement was in dit geval eigenlijk een voordeel, alles werd gestript en kon volledig opnieuw ingedeeld worden. De badkamer die zich midden in de woning bevond en de woning opdeelde, is verplaatst naar het trappenhuis. Ruimtes zijn samengevoegd waardoor een mooie open en lichte plattegrond is ontstaan. De verschillende activiteiten (eten, slapen, zitten etc) zijn subtiel van elkaar gescheiden door het gebruik van een grote schuifdeur, klassieke ensuitekast en doorgangen. De wens om óók nog een vaste logeerplek voor de kleinkinderen te hebben, was een enorme uitdaging gegeven het kleine oppervlak, maar zorgde uiteindelijk juist voor de echte ‘vrolijkheid’ waar ik altijd op zoek naar ben in een ontwerp: in de studeerkamer is een grote ‘boekenbedstee’ gemaakt waar de kleinkinderen echt hun eigen plek hebben.

Hieronder enkele foto’s van de bouw: