Mijn naam is Tjalling Homans, ik ben architect en vanuit mijn bureau Studio Tjalling Homans werk ik sinds 2007 aan zowel verbouw- als nieuwbouwprojecten.

Ik concentreer me op projecten waarbij de opdrachtgever ook de eindgebruiker is, omdat ik dan direct kan bijdragen aan iemands woon- of werkplezier. Op deze manier heb ik in de afgelopen jaren vele ontwerpen echt op maat gemaakt in nauwe samenwerking met mijn opdrachtgevers. Dit zijn onder andere (verbouwingen van) woningen, maar ook kleinschalige ondernemingen als bijvoorbeeld een dierenartspraktijk, een hamam, een zorgboerderij.
Naast het hebben van een eigen bureau heb ik 8 jaar lang met veel plezier gewerkt aan de TU Delft, als docent en coördinator, in zowel de Bachelor als de Master en het Afstuderen van de faculteit Bouwkunde. Begin 2018 heb ik besloten me weer volledig te gaan richten op mijn eigen projecten.

Belangrijk in een ontwerp is voor mij het woonplezier. Dit uit zich in ontwerpen waarin (dag)licht een belangrijke rol speelt, er veel contact is met buiten, leuke hoekjes, doorkijkjes; heldere ontwerpen waar altijd een gezonde dosis vrolijkheid in zit.

Deze visie laat zich eigenlijk het best illustreren door mijn ontwerp voor het buitenhuis. Dit is niet één specifiek ontwerp, maar mijn visie op wonen: dichter bij de natuur, gebruikmakend van de natuurlijke elementen, veel contact met buiten, duurzaam materiaalgebruik en energieneutraal.

Toch is elk ontwerp anders, elke plek vraagt om zijn eigen benadering. De ligging van een kavel en de (zon)oriëntatie bijvoorbeeld, hebben een grote invloed op een ontwerp; een kleine ingreep in een klassiek pand vraagt soms om een klassieke detaillering, waar een volgende situatie om een hedendaagse toevoeging kan vragen. En natuurlijk is elke gebruiker anders!
Dat vind ik het leuke: elk ontwerp is maatwerk en een zoektocht naar de juiste balans.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren