Het buitenhuis is niet één specifiek ontwerp maar een visie op wonen: dichter bij de natuur, gebruikmakend van de natuurlijke elementen, veel contact met buiten, duurzaam materiaalgebruik en energieneutraal. En omdat iedereen anders is en geen plek hetzelfde, ziet het buitenhuis er iedere keer weer anders uit.

In het buitenhuis lopen binnen en buiten zoveel mogelijk in elkaar over. Zo ontstaat een echt buitengevoel, alsof je op vakantie bent in je eigen woning.

Door de verschillende activiteiten van de dag zoveel mogelijk af te stemmen op de loop van de zon is minder energie nodig en ontstaat een prettige lichte woning. De woning wordt zo ontworpen dat de lage winterzon tot diep in de woning kan doordringen en de zomerzon geweerd wordt. Zo wordt de woning in de winter opgewarmd door de zon en blijft het in de zomer lekker koel. Leidingen worden zo kort mogelijk gehouden zodat er weinig energie verloren gaat. De woning wordt goed geïsoleerd. De energie die hierna nog nodig is, wordt op een duurzame manier opgewekt en afgegeven, door gebruik te maken van zonnepanelen, bodemwarmte, een warmtepomp en vloerverwarming.

Bij het ontwerpen van een buitenhuis staat de gebruiker centraal. Of het nu gaat om een woning voor een gezin met jonge kinderen, voor een echtpaar dat de kinderen al uit huis heeft, of een gastenverblijf achter in de tuin. Wonen dichter bij en met de natuur, daar wordt iedereen gelukkiger van!